Whisky Fair Beograd 3.0: Idealna prilika za edukaciju i degustaciju
Ako želite da otkrijete i detaljno istražite svet viskija, a ujedno i degustirate ovaj vrsni napitak, onda sačuvajte poslednji vikend novembra za Whisky Fair Beograd.
U SubBeernom centru u Beogradu, 24. i 25. novembra održaće se treći Viski sajam.
Da ljubitelja ovog pića ima sve više u Srbiji, govori broj posetilaca, kao i neprekidan rast broja izlagača i brendova viskija. Od 50 vrsta viskija koliko ih je bilo izloženo na prvom, do blizu 100 vrsta na drugom izdanju sajma, došli smo do ovogodišnjeg sajma sa najrazovrsnijom ponudom do sada! Vodeći srpski uvoznici i proizvođači predstaviće široki portfolio brendova. Bogati program sajma nudi degustaciju više od 100 vrsta viskija koje će se naći na jednom mestu, a svi posetioci biće u mogućnosti da se bolje upoznaju sa kulturom i istorijom pića koje je definisalo vekove.
Duga tradicija, poreklo i duh ovog napitka organizatora je inspirisala da posetiocima ponudi raznovrsni program tokom kojeg će kroz zabavu približiti deo viski kulture. Pored neizbežnog zabavnog dela i ovaj sajam imaće edukativni karakter upoznavanjem publike sa svojevrsnom kulturom ovog čuvenog alkoholnog pića. Na prošlogodišnjem Viski sajmu posetioci su mogli da dožive puno iskustvo i nauče sve o viskiju kroz jednoipočasovno predavanje sa degustacijom, koju je držao Andrei Kazakov, svetski priznat barmen i konsultant za ugostiteljstvo i konzumaciju pića. Za ljubitelje singl malt viskije organizovana je radionica Road to Speyside, dok su obožavaocima viski koktela, čokolade i cigara eminentni predavači – Vladimir Simić, Juraj Kozma i Zdravko Brkić predstavili neke od načina pravljenja koktela, uparivanja cigara, čokolada i viskija.
Kao i prethodnih godina kroz predavanja i radionice svi zainteresovani će se bliže upoznati sa tradicijom, poreklom, razlikama među vrstama viskija, kao i kako da iskoriste maksimum iz svake čaše viskija. Teme, termini i predavači radionica ovogodišnjeg sajma će biti objavljeni na internet stranici i društvenim mrežama sajma. Whisky Fair je jedinstvena prilika da se pored degustacije, proba i hrana koja u sebi sadrži viski, ali i tradicionalna jela zemalja iz kojih nam viski dolazi.
Celodnevni program i ove godine posetiocima nudi zabavu u vidu raznovrsnih aktivacija, a kao i prošle godine sve bradonje očekuje i berbernica.
Prvog vikenda u decembru organizovaće se i Aukcija otvorenih flaša, tokom koje će posetioci imati priliku da kupe otvorene flaše sajamskih velikana po znatno povoljnijim cenama.
Poslednji novembarski vikend u ovoj godini u Beogradu obećava dobar provod, a više informacija o sajmu potražite upravo ovde na www.whiskyfair.rs ili na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Broj ulaznica je ograničen, a mogu se već sada kupiti putem Eventim portala i prodajne mreže.