Nikka Coffey Malt Whisky na trećem Viski sajmu
Peti od viskija koji vam predstavljamo i koji možete degustirati na predstojećem, trećem Sajmu viskija, jeste Nikka Coffey Malt Whisky, japanski viski koji se proizvodi od 100% sladovanog ječma u Miyagikyo destileriji od 2014. godine. Zanimljivo za ovaj tip viskija je to što on nije kategorizovan kao single malt viski jer nije destilovan u “pot still” kazanima vec u kazanima za neprekidnu destilaciju (Coffey still) iz 1963. godine što je potpuno atipičan izbor kazana.
Ova jedinstvena metoda atipičnog destilovanja sjajno je rezultirala izuzetnim ukusom i teksturom, predivnim voćnim aromama (suvo voće, banana bread, med, cvet narandže, vanila, cimet, muškatov oraščić, hrast i malo dima) i zanimljivo začinjenim ukusom.
Ne propustite priliku da ga degustirate na Whisky Fair Belgrade 3.0., u SubBeernom Centru, 24. i 25. novembra 2018. godine. Ulaznice možete kupiti putem Eventima ili putem njihove prodajne mreže.